zondag 22 mei 2011

21/22 mei: Slaapkamer: inbouwkast en laminaatvloer

Dit weekend hebben we de inbouwkast in de slaapkamer geplaatst. Wouter was daar druk mee bezig, terwijl Tineke zowel zaterdag als zondag het kozijn in de overloop heeft geverfd (nu is die eindelijk klaar). Op zondag hebben we de lades in de inbouwkast gezet.

Inbouwkast in de slaapkamer

Aan het eind van de middag hebben we de drie schuifdeuren omhoog gekregen. Dat was nog een hele operatie: eigenlijk waren ze te breed om via de trap omhoog te krijgen! Gelukkig kon het piepschuim erom heen een beetje ruimte geven. De inbouwkast is dus nog niet af, maar we zijn goed op weg.

Laminaatvloer
Op zondagmiddag gingen we aan de slag met het laminaat. Eerst ging het helemaal niet goed: het wou niet klikken en verschoof om de haverklap. Na even pauze en goed nadenken, bleek dat we het laminaat verkeerd om aan het leggen waren! Gelukkig hadden we nog niet veel gelegd (drie rijen). Toen we de boel omdraaiden, ging het een stuk vlotter. De vloer in de slaapkamer is nu bijna af, nog één randje. Wouter zal daar later deze week mee verder gaan.

Kastenwand met lades en nieuwe vloer
De laminaatvloer en de kastenwand, nu met lades. :)

Keuken
Machiel heeft de keukenwand betegeld. Ziet er al goed uit! (moet nog gevoegd worden) Boven de tegels willen we (later) planken plaatsen, voor kookboeken bijvoorbeeld. Op het barretje wordt ook een plank geplaatst (dat is dat witte muurtje, links op de foto).

Wandtegels in de keuken

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit! Handig zo'n grote kast, zeker met die lades :) Vloer lijkt op die van ons, dus die vind ik ook mooi ;)

    BeantwoordenVerwijderen