donderdag 24 maart 2011

Keuzes, keuzes: badkamer- en keukentegels, badkamerspullen, isolatie

In het huis begint de badkamer inmiddels ergens op te lijken. De vloer is gestort en ligt nu te drogen. Binnenkort (volgende week) begint Machiel met tegelen. We hebben matwitte tegels van 30x60 cm gekocht, maar we moesten nog bedenken hoe ze getegeld moesten worden. Recht boven elkaar? Half-om-half? Driekwart? Uiteindelijk gaan we voor het laatste, nadat we bij Machiel thuis daar een voorbeeld van konden zien.

Keukentegels uitzoeken
Ook zijn we onlangs naar tegelzaken geweest voor keukentegels. In de eerste zaak probeerde de verkoper ons meteen tegels voor de hele woonruimte en vloerverwarming door de strot te duwen, daarvan waren we niet zo gecharmeerd. De tweede zaak beviel beter: de verkoopster was hulpvaardig en dacht goed mee. We dachten eerst aan een donkere, antracietkleurige vloer, die mooi in contrast zou komen te staan met onze bamboevloer (we hadden daarvan een staaltje mee). Maar nu denken we aan een stoere, grijze vloertegel. Een beetje betonlook. We wilden rechthoekige tegels doen, maar misschien is het formaat 60x60 veel mooier en rustiger. De verkoopster raadde ons aan om dat vooral thuis uit te tekenen en nog goed over na te denken. Wat een verschil kan een verkoper maken in de ervaring met zo'n winkel!

Hieronder een foto van de tegel die we op het oog hebben (aan de linkerkant de grijze tegel, rechts het blokje bamboevloer):

Wordt dit onze keukentegel?

Spullen voor de badkamer komen eraan
Volgende week woensdag worden er allerlei spullen voor de badkamer bezorgd: de douchewanden, het badmeubel, en allerlei kranen en douches. Ook worden er ledlampjes bezorgd, die in de spotjes van de badkamer komen.

Duurzaamheid: spouwmuurisolatie
We zijn natuurlijk ook hard bezig om het huis op allerlei manieren te isoleren en energiezuiniger te krijgen. We hebben daarom een offerte voor spouwmuurisolatie laten maken. De hele buitenmuur (aan de oostkant) en de stukken muur onder de ramen (zuid en noord) zullen gevuld gaan worden met een soort piepschuimbolletjes. We moeten de offerte nog tekenen, maar het ziet er goed uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten