zondag 13 maart 2011

Week 4: elektra en kachelpijp

Ook deze week zijn we flink vooruit gegaan. Machiel is verder gegaan met de badkamer, waar nu de ombouw van het bad in zit, leidingen zijn verwerkt en het inbouwframe van de wc erin zit.

We kwamen ook voor een aantal keuzes te staan: waar komt de goot van de douche, waar komen de kranen en waar komt de verlichting? Allerlei keuzes waar we gelukkig snel uit kwamen. De loodgieter gaf bovendien aan dat vloerverwarming met water niet zo'n goede optie zou blijken: de vloer zou flink omhoog komen en het plafond was ook al verlaagd... Dus we gaan dan maar voor elektrische vloerverwarming, die binnen twee minuten de tegelvloer lekker comfortabel zou moeten maken.

Wouter is verder gegaan met de elektra. Via de kruipruimte heeft hij o.a. de kabel naar de andere kant van de woonkamer verlegd, inclusief extra stopcontacten voor de tv-hoek.

Elektra en kabel voor de tv-hoek

Woensdag werd de kachelpijp geleverd. Het leverde nog wat stress (of hilariteit?) op, toen bleek dat de pijp niet via een factuur betaald moest worden, maar contant! We konden het geld gelukkig van drie verschillende rekeningen pinnen, maar het leverde wel even wat zweetdruppeltjes op. De kachelpijp is zondag door Wouter en Machiel in de badkamer geplaatst. De kachel zal pas over een paar maanden komen, maar het is wel zo handig om de pijp alvast in de badkamer te verwerken. :)

De kachelpijp in de badkamer

Meer foto's van de verbouwing vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten